0 Deljenj 8580 Ogledov

Vreme za vikend? Kaže na padavine

22. January, 2020 10:31
8580 Ogledov

Danes bo sončno, dopoldne bo predvsem v Pomurju megla. V višjih legah bo zapihal jugozahodnik, so v napoved ob 9. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo na severovzhodu okoli 4, drugod od 6 do 11 °C.

Jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo v notranjosti nekaj megle ali nizke oblačnosti. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju in v Vipavski dolini okoli 1, najvišje dnevne od 4 do 8, na Primorskem do 12 °C.

Obeti. Tudi v petek bo precej jasno z meglenim jutrom po nekaterih nižinah, zvečer se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi manjšimi padavinami, po nižinah bo rahlo deževalo.

Vremenska slika. Od Britanskega otočja prek Alp proti Balkanu se razteza območje visokega zračnega tlaka. V višinah z zahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka topel in suh zrak.

Napoved za sosdenje pokrajine. Danes in jutri bo pretežno jasno, le na območju Panonske nižine se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost.

Več iz te kategorije