0 Deljenj 783 Ogledov

Vreme, kot si ga lahko v tem letnem času le želimo, samo v enem koncu države lahko pade dež

25. October, 2020 8:12
783 Ogledov

Danes bo predvsem na jugovzhodu sprva še oblačno, po nekaterih nižinah pa megleno, a se bo dopoldne jasnilo, so v napoved ob 7. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne se bo v zahodnih krajih oblačnost znova povečala, tu bo ponekod v hribih proti večeru že možen rahel dež. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19 °C.

Jutri bo na vzhodu še delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Goriškem in ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 15 do 20 °C, nekoliko hladneje pa bo na severozahodu.

Obeti. V torek bo oblačno. Pas dežja bo od zahoda potoval čez Slovenijo, popoldne bo dež postopno ponehal. V sredo bo sončno, le zjutraj in deloma dopoldne bo na vzhodu še bolj oblačno, po nekaterih kotlinah osrednje Slovenije pa megleno.

Vremenska slika. Nad zahodno in severozahodno Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Nova vremenska fronta se pomika čez zahodno Evropo proti Alpam. Pred njo bo po prehodni razjasnitvi začel od jugozahoda k nam spet dotekati bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v notranjosti Hrvaške ter v sosednjih krajih Madžarske sprva oblačno, čez dan se bo jasnilo. Drugod bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Čez dan se bo pooblačilo v Gorskem Kotarju ter v Karnijskih Alpah in zahodnih Julijcih.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas večinoma sončno, drugod pa bo zmerno do pretežno oblačno. občasno bo rahlo deževalo v Gorskem Kotarju ter na območju zahodnih Julijcev ter Karnijskih Alp v Italiji. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Več iz te kategorije