0 Deljenj 865 Ogledov

Vračajo se izjemno mrzla jutra, tudi do – 10°C, Arso za danes izdal opozorilo

27. February, 2022 8:37
865 Ogledov

Danes bo na zahodu delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, za nedeljo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo lahko občasno rahlo snežilo ali rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 7, na Goriškem in ob morju do 11 °C. Izdali so tudi opozorilo

Opozorilo

Do poznega večera bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem dosegali hitrost od 100 do 120 km/h.

 

Jutri bo na zahodu deloma sončno, drugod bo spremenljivo, ponekod na vzhodu pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo možna kakšna ploha. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer prehodno spet okrepila. Jutranje temperature bodo od -6 do 1, v alpskih dolinah okoli -10, najvišje dnevne od 2 do 6, na zahodu do 10 °C.

Obeti. V torek bo pretežno jasno, veter bo čez dan slabel. V sredo kaže na delno jasno vreme, čez dan bo nekoliko topleje.

Vremenska slika. Nad delom osrednjega in vzhodnega Sredozemlja je ciklonsko območje, nad srednjo in vzhodno Evropo pa obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam hladen in nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. V krajih južno in vzhodno od nas bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Drugod bo povečini sončno. Vetrovno bo in hladno. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom pa močna burja, ki bo jutri nekoliko oslabela.

Več iz te kategorije