0 Deljenj 1278 Ogledov

Viri: NSi uresničevanje ustavne odločbe o zasebnih šolah potrgovala za Rim in Atene

11. February, 2019 23:06
1278 Ogledov

Dva tedna po ustavni obtožbi zoper predsednika vlade Marjan Šarca postaja jasno, kakšni pogovori so potekali v zakulisju, da opozicijska Nova Slovenija pod vodstvom Mateja Tonina ni podprla ustavne obtožbe, ki je bila vložena, ker vlada ni naredila ničesar, da bi bila odločba ustavnega sodišča glede financiranja javnih programov v zasebnih osnovnih šolah uresničena. Podprli sta jo opozicijski SDS in SNS.

Viri pojasnjejo, da prihaja plačilo za podporo Šarcu na poslanske klopi z listo petnajstih veleposlaniških kandidatov, ki jih je vlada potrdila pretekli teden. Gre pa za dve veleposlaniški mesti. Skrajno zaželeno in priviligirano veleposlaniško mesto v Rimu bo zasedel Tomaž Kunstelj. Ko je bil Kunstelj leta 2015 imenovan za veleposlanika v Vatikanu, je njegovo imenovanje odmevalo v medijih, ki so poročali, da je bil razpis prirejen zanj, ker ni vseboval pogoja znanja italijanščine. Takratni zunanji minister Karl Erjavec se je moral zaradi tega leta 2014 zagovarjati pri takratnem predsedniku vlade Miru Cerarju

Matjaž Longardržavni sekretar na uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu v času, ko ga je vodila donedavna predsednica NSi Ljudmila Novak, pa odhaja za veleposlanika v Atene.

 

Več iz te kategorije