0 Deljenj 1030 Ogledov

Vikend prinaša padavine

30. January, 2020 8:52
1030 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Predvsem v višjih legah in v vzhodnih krajih bo začel pihati jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 11, v zatišnih legah severne Slovenije okoli 5, na Primorskem do 13 °C, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo po neprevetrenih dolinah severne Slovenije malo pod 0, drugod od 1 do 6, najvišje dnevne od 8 do 13, v jugovzhodnih krajih do 15 °C.

Obeti. V soboto in nedeljo bo v zahodnih in osrednjih krajih oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Na vzhodu bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo še pihal zahodni do jugozahodni veter.

Vremenska slika. Nad severno Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka, nad zahodnim in severnim Sredozemljem, Alpami in Balkanom pa šibek anticiklon. Od zahoda priteka k nam dokaj suh in toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno, popoldne se bo ponekod zmerno pooblačilo. V vzhodni hrvaški in v sosednjih krajih Madžarske bo zapihal jugozahodnik, v Kvarnerju popoldne šibak jugo.

Jutri bo ob severnem Jadranu zmerno do pretežno oblačno, drugod večinoma sončno. Na Hrvaškem bo pihal jugozahodni veter.

Več iz te kategorije