0 Deljenj 2478 Ogledov

VIDEO: V Ljubljani vojno stanje! Sliši se srbohrvaški jezik, huligani napadajo vse živo

5. November, 2020 19:23
2478 Ogledov

Na popoldanskem protestu v Ljubljani, ki ga je napovedala predvsem skupina Anonymous Slovenija, se je po navedbah policije zbralo nekaj sto ljudi, med katerimi so bile tudi skupine, ki so v policiste metale pirotehniko in se z njimi tudi spopadle. Policija je odgovorila tudi z vodnim topom. Nekateri so protestirali proti vladi, drugi proti ukrepom.

“Nasilje je eskaliralo. Pripadniki Antife so napadli policiste, ki so popisali protestnika, ki je provociral v srbskem jeziku. Enega policista so brcnili v hrbet,” novinar Nova24TV Luka Svetina poroča izpred Maximarketa.

Ob 16.30, ko je bil napovedan začetek protesta, je bilo na Trgu republike še vse mirno, zbralo pa se je okoli 50 do 100 ljudi. Okoliške ulice je policija zaprla. Zagradila je tudi polovico trga in na ta način preprečila neposreden dostop do parlamenta.

Postopoma se je število protestnikov začelo povečevati, v glavnem so se zbrali na robu trga. Policisti so jih opozarjali na prepoved zbiranja in pozivali k spoštovanju ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa. Opozorili so tudi, da gre za nedovoljen shod in da bodo izvedli postopke identifikacije. Nekaj so jih nato identificirali, dva so tudi odpeljali s trga. Razmere so se zaostrile, ko so protestniki zažgali navijaško baklo in začeli v policiste metati granitne kocke in pirotehniko, pri tem pa vpili “ovce” in “lopovi”.

Več iz te kategorije