0 Deljenj 238 Ogledov

VIDEO: To so šokantni prizori s Koroške, ujetih sedem oseb

25. avgust, 2019 9:27
238 Ogledov

Po sobotnih hudih neurjih, ki so prizadela več območij po Sloveniji, najhuje Koroško, se danes nadaljuje odpravljanje posledic. Na cesto Črna na Koroškem-Šoštanj se je sprožilo osem zemeljskih plazov, zato je na cesti ostalo ujetih sedem oseb s tremi osebnimi vozili in motorist. Začasno so jih nastanili v Črni. Cesta je še vedno neprevozna.

Na območju Črne na Koroškem so meteorne vode v Javorju zalile spodnjo etažo stanovanjskega objekta, v Sv. Danijelu na območju Dravograda pa je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje. Posredovalo je 58 gasilcev iz devetih gasilskih društev s Koroške, poroča republiški center za obveščanje.

Neurje z močnim dežjem se je v soboto razbesnelo tudi na območjih Vuzenice in Mute. Na območju Mute je meteorna voda zalila in ogrožala več stanovanjskih objektov, poplavljenih je bilo več cest, sprožilo se je več manjših zemeljskih plazov, zato so imeli veliko dela gasilci in druge intervencijske službe.

Podobno je bilo v bližnji Vuzenici in njeni okolici. Tam so meteorne vode ogrožale več kot 40 stanovanjskih objektov, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov, med drugim na železniško progo Maribor-Dravograd, ki je še vedno zaprta. Zaprta je tudi cesta Vuzenica-Vuhred pri Sv. Vidu.

Udari strele

O neurjih so v soboto sicer poročali vse od zaledja obale in Krasa, Notranjske in Dolenjske prek Gorenjske in osrednje Slovenije. Meteorne vode so zalivale kleti in poplavljale ceste, sprožilo se je več plazov, marsikje je padala toča, zaradi udarov strele je petkrat zagorelo, in sicer trikrat na stanovanjskih in dvakrat na gospodarskih objektih.

Po doslej prejetih poročilih iz regijskih centrov za obveščanje je bilo zaradi neurij zabeleženih 183 dogodkov, v sanacijo posledic neurij pa so bili aktivirani gasilci iz 75 prostovoljnih gasilskih društev, poklicni gasilci iz sedmih enot ter delavci cestnih in komunalnih služb, so sporočili iz republiškega centra za obveščanje.

Kaj se je še dogajalo?

Med drugim je na območju občine Hrpelje-Kozina zaradi močnega deževja in zamašenih odtokov meteorna voda poplavila tri objekte in številne ceste. Gasilci in druge službe so zvečer imeli veliko dela tudi na območju občine Krško, kjer je meteorna voda prav tako zalila več cest in objektov, sprožilo se je nekaj plazov. V kraju Rožno in v naselju Blanca sta na poplavljenih cestiščih obstali osebni vozili, ki so ju gasilci s tehničnim posegom izvlekli.

Tudi na območju občine Ljubljana je zaradi neurja meteorna voda zalila več kleti stanovanjskih objektov, prav tako na območju Medvod, Laškega, Prebolda, Rogatca, Sevnice in Novega mesta.

Mogoče vas bo zanimalo

Smrt kosila na Trgu Pohorskega bataljona
Črno
42 Ogledov
Črno
42 Ogledov

Smrt kosila na Trgu Pohorskega bataljona

User One - 19. september, 2019 15:27

Ob 11.57 so na Trgu Pohorskega bataljona v Kisovcu, občina Zagorju ob Savi, gasilci PGD Loke odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala mrtva oseba, poroča…

Tragedija v Velenju, podlegel je poškodbam
Črno
58 Ogledov
Črno
58 Ogledov

Tragedija v Velenju, podlegel je poškodbam

User One - 19. september, 2019 13:03

V Črnovi pri Velenju so na PU Celje včeraj obravnavali nesrečo pri delu. Pri obrezovanju vej višjega drevesa na domačem dvorišču, je 85-letni občan padel z lestve,…

V Škofji Loki grozil svojcem, potem so odjeknili streli
Črno
65 Ogledov
Črno
65 Ogledov

V Škofji Loki grozil svojcem, potem so odjeknili streli

User One - 19. september, 2019 10:26

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali moškega, ki je grozil svojcem in vmes z orožjem ustrelil v zrak. Poškodovan ni bil nihče, orožje je bilo moškemu zaseženo, obravnavan pa…

Več iz te kategorije