0 Deljenj 326 Ogledov

VIDEO: To so šokantni prizori s Koroške, ujetih sedem oseb

25. avgusta, 2019 9:27
326 Ogledov

Po sobotnih hudih neurjih, ki so prizadela več območij po Sloveniji, najhuje Koroško, se danes nadaljuje odpravljanje posledic. Na cesto Črna na Koroškem-Šoštanj se je sprožilo osem zemeljskih plazov, zato je na cesti ostalo ujetih sedem oseb s tremi osebnimi vozili in motorist. Začasno so jih nastanili v Črni. Cesta je še vedno neprevozna.

Na območju Črne na Koroškem so meteorne vode v Javorju zalile spodnjo etažo stanovanjskega objekta, v Sv. Danijelu na območju Dravograda pa je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje. Posredovalo je 58 gasilcev iz devetih gasilskih društev s Koroške, poroča republiški center za obveščanje.

Neurje z močnim dežjem se je v soboto razbesnelo tudi na območjih Vuzenice in Mute. Na območju Mute je meteorna voda zalila in ogrožala več stanovanjskih objektov, poplavljenih je bilo več cest, sprožilo se je več manjših zemeljskih plazov, zato so imeli veliko dela gasilci in druge intervencijske službe.

Podobno je bilo v bližnji Vuzenici in njeni okolici. Tam so meteorne vode ogrožale več kot 40 stanovanjskih objektov, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov, med drugim na železniško progo Maribor-Dravograd, ki je še vedno zaprta. Zaprta je tudi cesta Vuzenica-Vuhred pri Sv. Vidu.

Udari strele

O neurjih so v soboto sicer poročali vse od zaledja obale in Krasa, Notranjske in Dolenjske prek Gorenjske in osrednje Slovenije. Meteorne vode so zalivale kleti in poplavljale ceste, sprožilo se je več plazov, marsikje je padala toča, zaradi udarov strele je petkrat zagorelo, in sicer trikrat na stanovanjskih in dvakrat na gospodarskih objektih.

Po doslej prejetih poročilih iz regijskih centrov za obveščanje je bilo zaradi neurij zabeleženih 183 dogodkov, v sanacijo posledic neurij pa so bili aktivirani gasilci iz 75 prostovoljnih gasilskih društev, poklicni gasilci iz sedmih enot ter delavci cestnih in komunalnih služb, so sporočili iz republiškega centra za obveščanje.

Kaj se je še dogajalo?

Med drugim je na območju občine Hrpelje-Kozina zaradi močnega deževja in zamašenih odtokov meteorna voda poplavila tri objekte in številne ceste. Gasilci in druge službe so zvečer imeli veliko dela tudi na območju občine Krško, kjer je meteorna voda prav tako zalila več cest in objektov, sprožilo se je nekaj plazov. V kraju Rožno in v naselju Blanca sta na poplavljenih cestiščih obstali osebni vozili, ki so ju gasilci s tehničnim posegom izvlekli.

Tudi na območju občine Ljubljana je zaradi neurja meteorna voda zalila več kleti stanovanjskih objektov, prav tako na območju Medvod, Laškega, Prebolda, Rogatca, Sevnice in Novega mesta.

Mogoče vas bo zanimalo

Aferaški direktor Sove o tem, da zapušča položaj: “do dneva, ko mu bo izkazano nezaupanje s strani predsednika Vlade RS”
Piškotkarji
29 Ogledov
Piškotkarji
29 Ogledov

Aferaški direktor Sove o tem, da zapušča položaj: “do dneva, ko mu bo izkazano nezaupanje s strani predsednika Vlade RS”

User One - 19. februarja, 2020 18:37

Viri blizu aferaškemu direktorju Sove Rajku Kozmelju, ki so nam dopoldne sporočili, da zapušča položaj, so nam malo po objavi, najdete jo na povezavi, sporočili, da so…

Strašno, kaj na območju Ljubljane počnejo starejšim osebam: Bili naj bi štirje moški
Novice
507 Ogledov
Novice
507 Ogledov

Strašno, kaj na območju Ljubljane počnejo starejšim osebam: Bili naj bi štirje moški

User One - 19. februarja, 2020 12:05

Včeraj, okoli 12. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da so na območju Šiške štirje neznani storilci, ki so se predstavili kot delavci elektro podjetja, oškodovanko…

Več iz te kategorije