0 Deljenj 1840 Ogledov

VIDEO: Tako so Rusi obstreljevali največjo nuklearko v Evropi! »Če elektrarna eksplodira, je to konec Evrope«

4. March, 2022 7:25
1840 Ogledov

V največji evropski jedrski elektrarni v Zaporožju je izbruhnil požar, je povedal župan bližnjega mesta Energodar. »Zaradi nenehnega sovražnikovega obstreljevanja zgradb in enot največje jedrske elektrarne v Evropi gori jedrska elektrarna Zaporožje,« je spletni platformi Telegram dejal Energodarja Dmitrij Orlov. Ob tem je poudarul, da gre za grožnjo svetovni varnosti.

Novico so nekaj deset minut pozneje potrdili tudi drugi svetovni mediji. Orlov je pred tem povedal, da se ukrajinske sile borijo z ruskimi vojaki na obrobju mesta, in poročal, da se ruska vojaška kolona odpravlja proti jedrski elektrarni. Pozno zvečer so se slišali glasni streli in raketni ogenj. »V največji jedrski elektrarni v Evropi obstaja resnična nevarnost jedrske katastrofe. Zahtevamo premirje!« je navedel v sporočilu.

Po več urah negotovosti je gasilcem v jutranjih urah ogenj uspelo pogasiti, žrtev ni bilo, prav tako naj bi bila zagotovljena varnost te največje jedrske elektrarne v Evropi.

Po požaru v jedrski elektrarni Zaporožje je Volodimir Zelenski z videosporočilom nagovoril vso Evropo. Poudaril je, da nas, če pride do eksplozije, čaka šestkrat hujša katastrofa od tiste v Černobilu. Skratka, je dejal, da se bo začela evakuacija celotne Evrope. »Evropa, moraš se zbuditi, največja jedrska elektrarna v Evropi gori. Trenutno območje obstreljujejo ruski tanki. To so tanki, ki imajo infrardeče kamere, tako da vedo, kam streljati. Na to so pripravljeni.«

Več iz te kategorije