0 Deljenj 3841 Ogledov

VIDEO: Specialna ekipa iz Kitajske prispela v Rim! Premagali so virus, zdaj pomagajo drugim

13. March, 2020 18:20
3841 Ogledov

Potem ko sta prejšnji dve skupini kitajskih strokovnjakov prispeli v Irak in Iran, da bi pomagali v boju proti epidemiji koronavirusa, je v Rimu pristala tretja skupina.

Po dogovoru italijanskih in kitajskih oblasti je posebna skupina 9 strokovnjakov prinesla tudi pakete medicinske pomoči, ki je v Italiji kronično pogrešana, potem ko se je število okuženih in umrlih povečalo.Paketi vključujejo tudi sporočila o podpori Z vami smo. Naprej, Italija!

V Evropi so doslej skupno potrdili več kot 30.000 okužb in več kot 1200 mrtvih. V Italiji je zaradi novega koronavirusa v zadnjem dnevu umrlo še 250 ljudi, so danes potrdile oblasti v Rimu. To je je najvišje število umrlih v enem dnevu v sosednji državi, kjer je koronavirusna bolezen skupno zahtevala 1266 življenj.

V letalu je bilo 31 ton opreme: paketi z več deset tisoč medicinskimi maskami, dihalno opremo, defibrilatorji, monitorji …. Kitajsko ekipo so pozdravili predstavniki italijanske vlade, kitajskega veleposlaništva in Rdečega križa. Vlada bo opremo napotila na najbolj ranljiva območja v državi. “Italija danes ni sama. Veliko ljudi na svetu nas podpira,” je dejal italijanski zunanji minister Luigi di Mayo.Največjo pomoč Italijanom pa bi lahko bile izkušnje, ki jih ima kitajska ekipa pri soočanju s koronavirusom. Devet strokovnjakov, od tega šest moških in tri ženske, je v zadnjih treh mesecih sodelovalo pri uspešnem nadzoru koronavirusa.

 

Več iz te kategorije