0 Deljenj 1229 Ogledov

VIDEO: SNEŽNI KAOS V SLOVENIJI! Avtocesta zaprta, hiše zalite, drevesa so podrta

13. November, 2017 10:14
1229 Ogledov

Sneg, ki je zapadel ponekod po državi, povzroča tudi težave v cestnem prometu. Zaradi zdrsa tovornih vozil je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče v obe smeri. Na Obali je voda zalila več hiš, promet pa ovira burja.

Na primorski hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos burja piha med 130 in 150 kilometrov na uro in je zaprta za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina, kjer burja piha s hitrostjo med 100 in 130 kilometrov na uro, je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Na regionalnih cestah Ajdovščina-Selo ter Selo-Ajševica-Vogrsko pa je zaradi burje, ki piha med 80 in 100 kilometrov na uro, prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Padavine so se v jutranjih urah okrepile, meja sneženja pa se je marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Do večera, ko bodo padavine večinoma povsod ponehale, bo nad okoli 500 metrov zapadlo od 10 do okoli 25 centimetrov snega, po nižinah pa večinoma manj kot 10 centimetrov.

Največ snega bo zapadlo v visokogorju. Predvsem v Julijskih Alpah lahko zapade tudi okoli 50 centimetrov novega snega, tako da se bo povečala nevarnost snežnih plazov.

Vremenske nevšečnosti ….

Vreme je povzročalo težave predvsem na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln. Zaradi močnega vetra je priprto koprsko pristanišče. Vsako vplutje oziroma izplutje ladij bodo obravnavali posamično.

Na Koroškem, kjer je minulo noč sprva močno deževalo, potem pa je začelo snežiti, je pobelilo tudi doline, a snega za zdaj v dolinah ni veliko. Je pa že povzročil nekaj težav. Po podatkih, ki so jih regijski center za obveščanje javili občani, podrta drevesa ponekod ovirajo promet. Plužno-posipne enote družbe VOC Celje so na terenu.

Podrta drevesa so zjutraj ovirala promet na cesti Podvelka-Ribnica, prav tako se je več dreves podrlo čez cesto v Šmiklavžu v občini Slovenj Gradec, zaradi podrtih dreves je promet oviran na lokalni cesti Prevalje-Šentanel. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je za vožnjo čez prelaz Radelj obvezna zimska oprema.

STA

Več iz te kategorije