0 Deljenj 6565 Ogledov

VIDEO: Slovenska vojska ostala brez izjemnih pooblastil, a poglejte, kaj se dogaja na grško-turški meji

2. April, 2020 14:52
6565 Ogledov

Vladni predlog za aktivacijo 37.a člena zakona o obrambi, s katerim bi podelili izjemna pooblastila vojski pri širšem varovanju državne meje, na odboru DZ za obrambo v sredo zvečer ni prejel potrebne dvotretjinske večine navzočih. Ob navzočih 19 poslancih jih je za predlagan sklep glasovalo 11, kar je manj od dveh tretjin, zato predlog ni bil sprejet oz. ga je odbor zavrnil. Proti sklepu je glasovalo sedem poslancev.

Obrambni minister Matej Tonin spoštuje odločitev odbora DZ za obrambo, ki je zavrnil predlog sklepa o izvajanju izjemnih pooblastil vojske pri varovanju meje, čeprav se mu v danih okoliščinah ne zdi državotvorna. Na Twitterju je navedel, da zaradi hkratnega soočanja s povečanimi migrantskimi tokovi in boja z epidemijo policijo čakajo veliki izzivi. Slovenska vojska (SV) bo pripravljena, ko bo o tem doseženo politično soglasje, je na Twitterju še zagotovil minister za obrambo.

Medtem pa smo na spletu zasledili posnetek je res iz grško-turske meje. Na posnetku so menda hrvaške sile, ki pomagajo ohranit Evropo takšno kot jo poznamo.

Več iz te kategorije