0 Deljenj 1792 Ogledov

VIDEO: Pojavil se je posnetek, na katerem Trump pravi Erjavcu in Židanu: Putinove lutke!

1. April, 2018 20:43
1792 Ogledov
© https://www.facebook.com/DonaldTrump

Na četrtkovem zasedanju, po katerem so odšli na podaljšani praznični vikend, je vlada, ki opravlja tekoče posle, Slovenijo potisnila stran od Zahodnih zaveznic, ki so prav v tistih dneh druga za drugo sprejemale odločitve, da solidarno z Veliko Britanijo izženejo ruske diplomate, se je na omrežju YouTube pojavil posnetek ameriškega predsednika Donalda Trumpa, v katerem zunanjega ministra Karla Erjavca, predsednka stranke DeSUS, in predsednika SD Dejana Židana opozarja: “Ne zafrkavajte se z mano!”

Posnetek si oglejte spodaj.

Prepuščamo vam, da sami presodite, ali je posnetek avtentičen.

Vlada v odhajanju je v četrtek sprejela odločitev, da slovenskega veleposlanika iz Moskve pokliče na posvet. Potem ko so, ker preiskava v Veliki Britaniji kaže, da je očitno Rusija odgovorna za napad na dvojnega ruskega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčer Julijo 4. marca, ruske diplomate izgnale naslednje države:

Država        število

ZDA                60

V. Britanija       23

Ukrajina           13

Francija            4

Kanada              4

Nemčija             4

Poljska             4

Češka               3

Litva               3

Albanija            2

Avstralija          2

Danska              2

Italija             2

Nizozemska          2

Španija             2

Belgija             1

Črna gora           1

Estonija            1

Finska              1

Hrvaška             1

Irska               1

Latvija             1

Madžarska           1

Makedonija          1

Norveška            1

Romunija            1

Švedska             1

Sedmim ruskim diplomatom je akreditacijo na stalnem predstavništvu odrekla, še trem pa je ne bo odobila, tudi Zveza Nato, katere članica je Slovenija.

Za solidarnost z Veliko Britanijo se je zavzel tudi predsednik države Borut Pahor, ki je opozoril, da za razliko od Avstrije Slovenija ni nevtralna država: “Ko naši zavezniki zaradi nekega pomembnega dogodka menijo, da da bilo dobro izkazat solidarnost z državo, v kateri se je nekaj glede varnostnega položaja zgodilo, potem mislim, da je prav, da Slovenija pove, kdo je, kje je in s kom je.

Rusija je včeraj izgnala diplomate 23 držav.

V tedniku Škandal24, ki bo tokrat izjemoma izšel v torek, razkrivamo ozadja zunanje politike Karla Erjavca in njegovega velikega zaveznika, ki mu poznavalci pravijo kar Erjavčeva oziroma DeSUSova denarnica.

Več iz te kategorije