0 Deljenj 2328 Ogledov

VIDEO: Nad Slovenijo eksplozija, domačini ogorčeni: Mislila sem, da se je zrušilo letalo

28. February, 2020 15:46
2328 Ogledov

Državama mreža potresnih opazovalnic je ob 10.32 zabeležila padec meteorita. Dogodek je zaznala tudi potresna opazovalnica Črešnjevec, je Arso zapisal na Twitterju. Hrvaški in slovenski mediji pa že objavljajo pričevanja in fotografije bralcev, ki so na nebu zagledali močno svetlobo, potem pa slišali pok in hrup ter videli sledi belega dima.

Današnjo eksplozijo meteoroida v ozračju in morebiten padec meteorita je po navedbah Agencije za okolje zaznala tudi potresna opazovalnica Črešnjevec v Črneči vasi v občini Kostanjevica na Krki. Tamkajšnji prebivalci večinoma poročajo o bobnenju in poku.

Ta nenavadni dogodek je doživela tudi Slavka Kučič, vaščanka Črneče vasi, v bližini katere je postavljena omenjena Arsova opazovalnica. Kot je opisala za STA, je močno počilo, nato pa so se stresla tudi tla.

Sama je sprva mislila, da se je zrušilo letalo. Bobnenje in tresenje tal je trajalo več minut. Prihajalo pa je z območja Gorjancev, iz smeri Bele krajine, kjer je gozd, je povedala. Pojasnila je še, da kakšne škode v vasi ni videti.

Hrvaški strokovnjaki ocenjujejo, da je prišlo do eksplozije meteorita, ki so jo okrog 10.30 začutili na območju Reke, Karlovca in Zagreba. Meteorit je eksplodiral na 30 kilometrov višine nad Slovenijo, je poročala regionalna televizija N1 na svoji spletni strani. Dim je bilo videti nad Učko pri Reki, medtem ko je bilo padec meteorita in grmenje možno videti in slišati tudi v Zagrebu.

Več iz te kategorije