0 Deljenj 491 Ogledov

Vetrovno bo, Arso zaradi snega izdal opozorilo

13. April, 2021 7:14
491 Ogledov

Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan slabele in se počasi umikale proti vzhodu. Meja sneženja bo v notranjosti Slovenije na nadmorski višini okoli 500 m, zjutraj ob močnejših padavinah ponekod tudi nižje. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 10 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Danes dopoldne bo na prehodu med Notranjsko in Primorsko veter prenašal sneg.

Jutri bo v zahodnih krajih delno jasno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na severovzhodu. Ponekod bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske do okoli -6, najvišje dnevne od 6 do 12 °C.

Obeti. V četrtek bo dopoldne deloma jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s posameznimi plohami. Ponekod bo pihal severni veter. Tudi v petek bo dopoldne sončno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti. Oba dneva bo zjutraj temperatura marsikje pod ničlo.

Vreemnska slika. Ciklon z vremensko fronto se počasi pomika iznad Slovenije proti jugovzhodu. Za njo od severa doteka nad naše kraje občutno hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo oblačno in deževno z nizko mejo sneženja. Čez dan se bodo padavine umikale proti vzhodu. V Kvarnerju bo pihala močna burja, ki bo popoldne slabela.

Jutri bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo.

Več iz te kategorije