0 Deljenj 374 Ogledov

Večji del Slovenije pod oblačnim pokrovom, v soboto bo začelo deževati

12. November, 2021 6:23
374 Ogledov

Danes bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah nad okoli 1000 m nadmorske višine pretežno jasno, drugod pa bo večji del dneva megla ali nizka oblačnost, za petek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z oblačnim ali meglenim vremenom od 5 do 9, drugod od 10 do 15, na Primorskem do 18 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Jutranje temperature bodo od 4 do 8, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 9 do 13, ob morju do 16 °C.

Obeti. V nedeljo bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. V ponedeljek bo na Primorskem dokaj sončno s šibko burjo. Drugod bo prevladovalo oblačno in povečini suho vreme.

Vremenska slika. Nad jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa ciklonsko območje. Od juga doteka k nam v višinah topel in suh zrak, v spodnjih plasteh ozračja pa se ob šibkem vetru zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob Jadranu in v krajih zahodno od nas povečini sončno. Drugod se bo po nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost, ki bo ponekod lahko vztrajala cel dan.

Jutri bo prevladovalo oblačno vreme, predvsem v krajih južno od nas bo občasno deževalo.

Več iz te kategorije