0 Deljenj 854 Ogledov

V zvezi z brutalnim obglavljenjem Skandinavk aretirali špansko-švicarskega državljana

30. December, 2018 11:41
854 Ogledov
Foto: twitter

Maroške oblasti so v povezavi z brutalnim obglavljenjem skandinavskih deklet pridržale skrajneža z dvojnim državljanstvom Španije in Švice. Ta naj bi bil lokalni rekruter Islamske države, skrajneže pa je učil tudi komunicirati prek s pomočjo novih tehnologij.

V povezavi z brutalnim umorom mladih skandinavskih deklet 24-letne Danke Louise Jespersen in 28-letne Norvežanke Maren Ueland, ki sta bili s strani skrajnežev obglavljeni v maroškem Atlasu so oblasti skupno pridržale že 18 oseb, vključno s štirimi domnevnimi pripadniki skrajne skupine Islamska država. Tokrat mediji poročajo, da so pridržali tudi dvojnega državljana Španije in Švice, za katerega verjamejo, da je v Maroku deloval kot rekruter skrajnežev. Kot še poroča RT, naj bi ta prav tako učil nekatere izmed aretiranih komuniciranja z novimi tehnologijami. Maročane in podsaharske Afričane naj bi tako pomagal pripravljati na izvedbo terorističnih napadov v državi.

Zločin je pretresel svet
Trupli mladih skandinavskih turistk sta bili najdeni 17. decembra, brutalnost njunega umora pa je pretresla svet. Ti sta bili obglavljeni najdeni v odročnem turističnem območju v bližini Marakeša, njun umor pa so skrajneži tudi posneli. V Maroku sicer ni bilo večjega terorističnega napada vse od aprila 2011.

Nova24tv.si

Več iz te kategorije