0 Deljenj 662 Ogledov

V Zrčah so evakuirali več tisoč gostov iz klubov: Vzrok požara se skriva v človeškem faktorju

9. August, 2022 10:07
662 Ogledov

Malo pred 3. uro zjutraj je zagorelo ob plaži Zrće v Novalji na Pagu. Požar so ob 7.10 ukrotili. Na pomoč gasilcem je prispel tudi kanader. Gasilci do nadaljnjega ostajajo na požarišču.

Zaradi požara so evakuirali več tisoč obiskovalcev tamkajšnjih klubov, poškodovanih ni bilo, požar pa je zahvaljujoč ukrepanju gasilcev pod nadzorom, so za Hino povedali v županijskem gasilskem poveljstvu. Ponoči so poleg evakuacije več tisoč gostov morali s parkirišča odstraniti okoli 200 avtomobilov, da so gasilskim vozilom omogočili dostop do gorečega borovega gozda in preprečili, da bi se kakšen avtomobil zažgal in povzročil nadaljnji požar oz. verižno reakcijo požarov in eksplozij v drugih avtomobilih.

Na terenu je bilo 50 gasilcev z 20 gasilskimi vozili, poleg lokalnih gasilcev pa so na pomoč priskočili še gasilci več prostovoljnih gasilskih društev Zadarske županije in ekipa Državne intervencijske enote Civilne zaščite iz Zadra, pišejo hrvaški mediji.

»Kaj se je zgodilo mora ugotoviti policija, pa tudi, ali je šlo za malomarnost ali je bil požar podtaknjen,« je dejal župan Zvonimir Lončarić, zadovoljen, da se je kljub težkim okoliščinam vse dobro izteklo, da ni bil nihče poškodovan.

 

Več iz te kategorije