0 Deljenj 855 Ogledov

V višinah nad naše kraje doteka bolj vlažen in postopno toplejši zrak

30. October, 2020 8:27
855 Ogledov

Danes bo na zahodu večinoma sončno, drugod pa pretežno oblačno. Popoldne se bo tudi v osrednjih krajih nekoliko jasnilo, so zjutraj v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18 °C.

Jutri bo pretežno jasno, na vzhodu pa dopoldne še zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli 0, najvišje dnevne od 15 do 20 °C.

Obeti. V nedeljo bo dopoldne pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali pa nizka oblačnost. Popoldne se bo od severozahoda oblačilo.

V ponedeljek bo na Primorskem in deloma Notranjskem oblačno in ponekod megleno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na severovzhodu. Ponekod bo čez dan zapihal zahodni veter.

Vremenska slika. Topla fronta se pomika čez srednjo Evropo in bo z oblačnostjo vplivala tudi na vreme pri nas. Za njo se nad Alpami znova krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi doteka bolj vlažen in postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije večinoma sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. V krajih severno in vzhodno od nas bo lahko tudi kakšna kaplja dežja.

Jutri bo pretežno jasno, bolj oblačno bo ostalo le v krajih vzhodno od nas. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla.

Več iz te kategorije