0 Deljenj 407 Ogledov

V višinah hladen in nestabilen zrak, še naprej bo deževalo

18. May, 2021 6:09
407 Ogledov

Danes bo sprva pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla, za torek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Aros). Sredi dneva in popoldne se bo oblačnost povečala, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.

Ponoči bo dež spet zajel vso Slovenijo. Meja sneženja bo zjutraj na okoli 1200 m nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju okoli 11 °C.

Jutri bo oblačno in deževno, dež bo popoldne ponehal. Proti večeru se bo od zahoda jasnilo, nastale bodo še krajevne plohe in posamezne nevihte. Dopoldne bo na Primorskem še pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti pa severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 17 °C.

Obeti. V četrtek bo dopoldne povečini sončno, popoldne pa bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht.

V petek bo deloma sončno in povečini suho vreme.

Vremenska slika. Nad severno in srednjo Evropo, pa tudi nad Alpami in severnim Sredozemljem, se v višinah zadržuje hladen in nestabilen zrak, ki tudi našim krajem prinaša nestanovitno vreme.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob severnem Jadranu pretežno jasno, drugod dopoldne sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, v bližini morja bodo tudi nevihte. Popoldne bodo padavine od zahoda ponehale, v krajih zahodno in severno od nas se bo jasnilo.

Več iz te kategorije