0 Deljenj 453 Ogledov

V sredo sneženje po nižinah, potem prihaja hladnejši zrak

3. January, 2022 6:24
453 Ogledov

Danes bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, kakšno rosenje popnekod na Primorskem ni izključeno, za prvi delovni dan v letu 2022 napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Drugod bo precej jasno, ponekod v zatišnih legah bo zjutraj megla. Na Notranjskem in ponekod v Posavju bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 10, v vzhodni in južni Sloveniji do 13 °C.

Jutri bo oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ki bo v višjih legah ter v severovzhodni Sloveniji okrepljen. Najnižje jutranje temperature bodo v zatišnih legah severne Slovenije do -3, drugod od -1 do 5, ob morju 7, najvišje dnevne od 5 do 13 °C.

Obeti. V sredo se bodo padavine okrepile in zajele vso državo, meja sneženja se bo popoldne in zvečer ponekod spustila do nižin. Od severovzhoda bo začel pihati severni in severovzhodni veter, na Primorskem pa zvečer burja. V noči na četrtek bodo padavine ponehale, v četrtek čez dan se bo postopno razjasnilo. Veter bo oslabel.

Vremenska slika. Nad južno polovico Evrope vztraja anticiklon, severneje pa je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. V višinah nad Evropo pihal močan zahodni veter. Nad naše kraje od zahoda doteka nekoliko bolj vlažen in v višinah hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v sosednjih krajih Italije ter v zahodni Hrvaški zmerno do pretežno oblačno. Drugod bo še ostalo delno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla.

Jutri bo oblačno, ponekod v Gorskem Kotarju in v hribih severovzhodne Italije bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

Več iz te kategorije