0 Deljenj 8764 Ogledov

V soboto bodo državo zajele padavine, tudi snežilo bo

12. March, 2020 7:41
8764 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, le na zahodu se bo oblačnost postopno povečala, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 °C.

Ponoči se bo pooblačilo, ponekod na Primorskem bo padla kakšna kaplja dežja. Najnižje temperature bodo od 6 do 11, na severu okoli 2 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva se bodo na severovzhodu začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne in zvečer širile proti zahodu. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zvečer zmerna burja. Temperature bodo sredi dneva dosegle od 11 do 17 °C, popoldne pa se bo od severovzhoda hladilo.

Obeti. V soboto bo sprva zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho, popoldne pa bodo padavine od zahoda zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 500 in 800 m. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, v notranjosti pa severovzhodni veter.

V nedeljo bo sončno, veter bo oslabel.

Vremenska slika. Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, ki počasi slabi. Hladna fronta se od severozahoda bliža Alpam. Pred njo doteka k nam z jugozahodnimi vetrovi topel in še razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo prevladovalo sončno in toplo vreme, le v krajih zahodno od nas bo oblačnost naraščala. Pihal bo jugozahodni veter.

Jutri bo pretežno oblačno. Dopoldne se bodo v krajih severno in vzhodno od nas pojavljale rahle padavine, ki se bodo popoldne pomikale proti jugu. Zapihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu zvečer zmerna burja.

Več iz te kategorije