0 Deljenj 1083 Ogledov

V pričakovanju belega ponedeljka: Arso mejo sneženja spušča proti popoldnevu

1. December, 2019 13:29
1083 Ogledov

Popoldne se bo povsod pooblačilo, pojavljale se bodo manjše padavine. Ponekod bo zapihal južni veter, ob morju jugo, so v napoved, ki so jo objavili ob 13. uri, zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12 °C.

Ponoči se bodo padavine okrepile in se razširile nad vso državo.

Jutri bo oblačno in deževno, meja sneženja se bo ob koncu padavin popoldne spustila pod 500 m nadmorske višine. Zvečer se bo od severa začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do okoli 10, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 14 °C.

Obeti. V torek bo dokaj jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja.

V sredo bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Vremenska slika. Nad zahodnimi Alpami ter zahodnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto. Z južnim vetrom priteka k nam vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Popoldne se bo postopno pooblačilo tudi v krajih vzhodno od nas. Popoldne ali zvečer se bodo v hribih severne Italije in v Gorskem Kotarju začele pojavljati padavine. Ob Jadranu bo zapihal jugo.

Jutri bo sprva oblačno in deževno, popoldne pa bodo padavine ponehale. V krajih severno od nas se bo proti večeru že delno zjasnilo. Ob Jadranu bo zapihala burja.

Več iz te kategorije