0 Deljenj 4320 Ogledov

V policiji završalo, ko je ta teden (spet) prišel Marjan Fank: Uslužbenci sprašujejo, kaj je počel na NPU

6. March, 2020 12:01
4320 Ogledov
© Fank sedi na fotografiji desno, za njim Bobnarjeva. Vir: dt-rs.si

Jože Senica, Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav, šef kriminalistov. Vir: policija.si

“Nihče ne ve, kaj je v torek Marjan Fank, nekdanji generalni direktor policije, počel z generalno direktorico Tatjano Bobnar in njenima namestnikoma Jožetom Senico in Tomažem Pečjakom in zakaj je prišel na NPU,” med drugim sporoča vir iz policije. Isti dan je bil tudi sestanek vseh zaposlenih v Upravi kriminalistične policije.

Za pojasnila smo se v sredo obrnili na Bobnarjevo, ki smo jo vprašali:

– Kakšen je bil namen današnjega obiska nekdanjega generalnega direkotirja policije Marjana Fanka danes na NPU?
– Kdo je Fanka povabil?
– S kom vse se je sestal Marjan Fank?
– O čem so na sestanku govorili Fank, generalna direktorica Bobnarjeva,njena namestnika Jože Senica in Tomaž Pečjak? Ali se je tega sestankaudeležil še kdo?
– Ali se je Fank udeležil tudi sestanka vseh zaposlenih v Upravi kriminalistične policije?
– Kako pogosti so sestanki vseh zaposlenih v Upravi kriminalistične policije?

Pojasnila, ki smo jih prejeli od službe za odnose z javnostmi, objavljamo v celoti. Po informacijah naših virov je Fank sicer reden obiskovalec pri vrhu policije

Pozdravljeni,

lahko vam potrdimo, da se je bivši generalni direktor policije Marjan Fank, ki ga v policiji zelo cenimo, v torek 3. marca 2020, na kratko oglasil v policiji. Skupaj z nekaterimi nekdanjimi sodelavci se je namreč v nadaljevanju udeležil pogreba bivšega sodelavca v kriminalistični policiji. Namen obiska pri omenjenih nekdanjih sodelavcih je bil izključno vljudnostne narave.

Delovni sestanek kolektiva Uprave kriminalistične policije GPU je bil izveden 4.3.2020 med 12.00 in 14.00 uro v prostorih Policijske akademije v Tacnu in se ga Marjan Fank ni udeležil. Na sestanku so bili prisotni samo zaposleni Uprave kriminalistične policije iz GPU. Omenjeni delovni sestanki potekajo v skladu s pravili policije, po potrebi.

Sicer pa vas seznanjamo, da vodstvo policije tudi sicer redno organizira srečanja z nekdanjimi generalnimi direktorji policije, kar je del naše organizacijske kulture, poleg tega pa so nekdanji generalni direktorji policije strokovna javnost, ki ji z veseljem prisluhnimo in smo vedno veseli tudi njihove podpore.

Lep pozdrav,

Mag. Vesna Drole
Vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije

Direktor Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Darko Muženič naj bi sicer na torkovem sestanku Uprave kriminalistične policije dejal, da se bo vnaprej delalo enako, kot doslej. Kaj to pomeni za domnevno sledenje politikom, o kateri je v oddaji Tarča prvi spregovoril predsednik SD in trakrat še državnega zbora Dejan Židan, zaenkrat ni znano. Kdo naj bi sledenje operativno naročal in kaj pravi uradna policija, smo pisali na povezavi spodaj.

Več iz te kategorije