0 Deljenj 619 Ogledov

V petek oblačno, v soboto v več kot polovici države dež

11. November, 2021 6:34
619 Ogledov

Danes bo na zahodu sprva nekaj zmerne oblačnosti, čez dan pa bo večinoma sončno, za četrtek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Drugod bo po nižinah večji del dneva vztrajala megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 18 °C.

Jutri bo v gorah in na Primorskem dokaj sončno in toplo, po nižinah v notranjosti pa bo večinoma vztrajala nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 8, najvišje dnevne od 7 do 11, ob morju in na Goriškem okoli 18 °C.

Obeti. V soboto kaže na oblačno vreme, predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo občasno deževalo.

V nedeljo bo še oblačno, ponekod bo še možen rahel dež. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Vremenska slika. Nad jugovzhodom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa ciklonsko območje. Od juga priteka k nam v višinah postopno toplejši zrak, pri tleh pa se ob šibkem vetru zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob Jadranu in v krajih zahodno od nas povečini sončno, zjutraj je lahko nekaj nizke oblačnosti. Drugod bo po nižinah večji del dneva marsikje megleno.

Jutri bo v krajih zahodno od nas ter ob morju dokaj sončno, drugod se bo po nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost, ki bo lahko vztrajala cel dan.

Več iz te kategorije