0 Deljenj 575 Ogledov

V noči na sredo se vrača sneženje

4. January, 2021 6:20
575 Ogledov

Danes bo oblačno, pojavljale se bodo rahle padavine, po nižinah predvsem rahel dež. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah okoli 0, na Primorskem do 10 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Predvsem v visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

Jutri bo pretežno oblačno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Nekaj sonca bo sredi dneva zlasti v višjih legah ter na Primorskem. Proti večeru in v noči na sredo bodo padavine od juga prehodno zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah do -4, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem do 10 °C.

Obeti. Do srede zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. V sredo čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, tudi snežnimi.

V četrtek se bo delno razjasnilo, zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti.

Vremenska slika. Nad Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. S šibkimi južnimi vetrovi doteka k nam v višinah vlažen in postopno nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo oblačno, občasno bodo rahle krajevne padavine.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne se bodo v krajih južno od nas začele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer in v noči na sredo razširile proti severu.

Več iz te kategorije