0 Deljenj 490 Ogledov

V nedeljo bo skoraj povsod naletaval sneg, ponekod tudi v ponedeljek

9. January, 2022 9:32
490 Ogledov
Simbolična fotografija.

Danes bo pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo, za nedeljo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Pozno zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 5 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, v jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne še rahlo snežilo. Popoldne se bo predvsem na zahodu delno zjasnilo. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila, ponekod v notranjosti pa bo pihal severni do severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od -1 do 4, na Goriškem in ob morju do 9 °C.

Obeti. V torek in sredo bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ponekod v notranjosti pa severovzhodni veter.

Vremenska slika. Iznad severozahodne Evrope sega čez Alpe nad severno Sredozemlje območje nizkega zračnega tlaka. Oslabljena vremenska fronta se prek naših krajev počasi pomika proti vzhodu.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno oblačno. Dopoldne bo občasno rahlo snežilo v krajih severno od nas, popoldne pa tudi drugod. Ob severnem Jadranu se bo znova krepila burja.

Jutri bo sprva pretežno oblačno, rahlo sneženje bo dopoldne ponehalo tudi v notranjosti Hrvaške. Čez dan se bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom močna burja.

Več iz te kategorije