0 Deljenj 840 Ogledov

V juniju policija prijela že 172 ilegalcev, večina zaprosila za azil

4. June, 2018 15:12
840 Ogledov

Napovedi strokovnjakov za migracije se žal uresničujejo, da bo s toplejšimi dnevi v Slovenijo drlo vse več migrantov. Samo v prvih dneh junija so jih policisti prijeli kar 172, večina je zaprosila za azil!

Najprej so se oglasili s policijske uprave Murska Sobota in razkrili, da so samo v nedeljo, 3. junija, prijeli tri migrante, in sicer na pomurski avtocesti, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Nato je sledilo poročilo PU Novo mesto: v času med 1. in 4. junijem so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje  izsledili  92  migrantov,  ki  so  nezakonito prestopili državno mejo na območju  Bele  krajine.  “Tujce  so  prijeli  na  območju  krajev  Učakovci, Dolenjci,  Vinica,  Gorenjci,  Črnomelj,  Zilje, Drežniki, Vukovci, Miliči, Preloka, Rakovec, Drašiči in Železniki. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije,  Sirije,  Maroka, Libije, Egipta, Nepala in Irana so zaprosili za mednarodno   zaščito  in  so  bili  po  zaključenih  policijskih  postopkih odpeljani v azilni dom,” so zapisali šokantne podatke.

Poročilo o prijetih migrantih pa so poslali tudi s PU Koper, kjer so razkrili: “Od petka do danes zjutraj so policisti na območju PU Koper prijeli 77 ilegalnih migrantov, največ na območju Kozine. Največje število je bilo državljanov Pakistana, in sicer 40. 15 tujcev smo vrnili na Hrvaško, ostali pa so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.”

 

Več iz te kategorije