0 Deljenj 964 Ogledov

V državno zgradbo v prestolnici se je ilegalno naselila sekta, organi pa brez moči?!

13. September, 2018 10:32
964 Ogledov
Foto: facebook

Člani skupine BEK so se nezakonito naselili v državno zgradbo, ki se nahaja na ulici Vladimirja Nazorja v Zagrebu. Še več! Čutijo, da delajo prav, saj naj bi s tem menda “reševali” zapuščeno stavbo?!

Hrvaški minister Goran Marić je nedavno dejal, da je v stavbo, ki je v državni lasti, nezakonito vdrla sekta. Stavba, v kateri je bil nekoč izobraževalni center za slabe in slabovidne, je sicer prazna že tri leta, a to ne pomeni, da vanjo lahko kdorkoli vdre in si jo prilasti za svoj dom. “V stavbo se se naselili neznani ljudje, nekakšna sekta,” je bil kritičen minister, ki je odredil, da se morajo izseliti. A kaj, ko je skvoterstvo velik problem v Zagrebu – kar med 2000 in 3000 državnih stanovanj se koristi brez zakonske osnove, a so pri tem, da bi jih izselili, tako rekoč nemočni, saj se zdi, da v njihovem pravosodnem sistemu ni prave želje po zaščiti državnega premoženja, piše 24sata.

Sekta, ki je zasedla nekdanji izobraževalni center se nikakor noče izseliti. V stavbo so prinesli stole, mize in celo slike, državnim organom pa ne dovolijo vstopa. Torej nekako podobna zgodba kot v nekdanji ljubljanski tovarni Rog …

Več iz te kategorije