0 Deljenj 1175 Ogledov
arhiv

Usodna vožnja z motorjem po mokrem cestišču, pomoč je bila zaman

23. June, 2019 17:12
1175 Ogledov

Regijski center za obveščanje je nekaj po dvanajsti uri obvestil policiste na številki 113 o prometni nesreči motorista na cesti od Dvora proti Žužemberku, javlja Robert Perc iz PU Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah prometnih policistov, ki so opravljali ogled kraja, je 44-letni motorist iz Avstrije med vožnjo izgubil oblast nad motorjem in padel. Motorista in 37-letna sopotnico so s hudimi poškodbami odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je slednja kljub trudu zdravniške ekipe okoli druge ure popoldne umrla. 44-letnik motorist je ostal na
zdravljenju, a po do sedaj znanih podatkih ni v življenjski nevarnosti.

“Motorist in sopotnica sta bila ustrezno motoristično opremljena in sta med vožnjo uporabljala motoristični varnostni čeladi. Po prvih ugotovitvah je nesreči botrovala neprimerna hitrost glede na stanje in lastnosti vozišča – vozišče je bilo namreč zaradi dežja mokro, na posameznih mestih se je zadrževala voda,” je zapisal Perc.

O dogodku sta bila obveščena tudi dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bil promet na cestnem odseku oviran do 15.10 ure.

Več iz te kategorije