0 Deljenj 2715 Ogledov

Uslužbenec UKC Ljubljana, ki je napadel bolnika s koronavirusom, nadzira tudi Slovensko tiskovno agencijo

23. March, 2020 7:00
2715 Ogledov

Povezave, povezave, povezave. Uslužbenec UKC Ljubljana Jure Brankovič, ki je v prvih dneh izbruha koronavirusa na omrežju Twitter napadel bolnika, ko je opozoril, da so v UKC Ljubljana prej kot njega, o rezultatih testiranja, torej o potrjeni okužbi, obvestili medije, je od konca lanskega leta tudi nadzornik Slovenske tiskovne agencije (STA).

Direktor agencije je Bojan Veselinovič, odgovona urednica pa Barbara Štukelj. Slovenska tiskovna agencija o izpovedi bolnika, ki je opozoril na probleme v sistemu, ni poročala. Niti o Brankovičevem neprofesionalnem izpadu.

Slovenska tiskovna agencija je v letu 2019 kar 70 odstotkov prihodkov ustvarila s proračunom, saj gre za prejemke iz javnega sektorja.

Največji “trg” Slovenske tiskovne agencije je bil vladni urad za komuniciranje, s katerim so ustvarili kar 2.2 milijona evrov prihodkov. Kar je več od celotnega zneska, ki so ga ustvarili na trgu. Kljub 2300 zaposlenim so v javni Radiotelviziji Slovenija lani 151 tisoč evrov porabili tudi za storitve Slovenske tiskovne agencije. Podrobneje si lahko največje stranke STA iz javnega sektorja ogledate v spodnji grafiki.

Vir: Gvin.

Nič manj zanimivi niso odhodki. V agenciji je bilo leta 2018 zaposlenih 85 oseb, kar je razvidno iz podatkov v grafiki desno. A je denimo Slovenska tiskovna agencija v letu 2019 še 65 tisoč evrov porabila za storitve kadrovske agencije.

Na plačilnem seznamu so tudi storitve samostojnih novinarjev in fotografov, čeprav je v agenciji, kot rečeno, že 85 zaposlenih.

Kar 37 tisoč evrov pa so porabili za storitve podjetja za upravljanje z garažnimi hišami Parks 1.

Vir: Gvin.

Brankoviča, nekdanjega novinarja Pop TV, je v UKC pripeljal donedavni minister za zdravje Aleš Šabeder. Nekdanja poslanka Jankovićeve Pozitivne Slovenije meni, da obstajajo vsi razlogi, da ostane na ministrstvu. Brankovič pa njeno prepričanje deli.

Vir: Tweeter.

Več iz te kategorije