0 Deljenj 504 Ogledov

Umrla najstarejša oseba na svetu, 118-letna Guinessova redovnica Andre, ki je nedavno celo prebolela covid-19

18. January, 2023 14:45
504 Ogledov

V mestu Toulon na jugu Francije je umrla najstarejša oseba na svetu, 118-letna redovnica Andre, je v torek sporočil župan mesta Hubert Falco. Rodila se je 11. februarja 1904 v mestu Ales kot Lucile Randon. Aprila lani pa jo je raziskovalna organizacija Gerentology Research Group razglasila za najstarejšo osebo na svetu.

Francozinja je v mladosti delala kot učiteljica, v versko skupnost pa je vstopila šele v zgodnjih 40. letih. Je častna državljanka Toulona, kjer je več let živela v domu za ostarele. Falco jo je pohvalil kot neverjetno moderno osebo z velikim srcem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Bila je druga najstarejša Francozinja in druga najstarejša Evropejka zabeležena v Guinnessovi knjigi rekordov. Pred kratkim je tudi postavila rekord kot najstarejša oseba, ki je preživela okužbo z novim koronavirusom.

“Težko si je predstavljati, da je nekdo, ki se je rodil pred patentiranjem plastike, zadrg ali celo nedrčkov, še živel v 21. stoletju in bil dovolj močan, da je premagal covid-19,” je za medije dejal predstavnik Guinnessove knjige rekordov Craig Glenday.

“V čast mi je bilo zapisati njeno zgodbo v naši knjigi rekordov. V zgodovini pa bo živela kot četrta najstarejša zabeležena oseba,” je še dodal.

Z njeno smrtjo je najstarejša oseba na svetu postala 115-letna Maria Branyas Morera, ki živi v Španiji.

C. R., STA

V mestu Toulon na jugu Francije je umrla najstarejša oseba na svetu, 118-letna redovnica Andre. (Foto: Twitter)

 

Več iz te kategorije