0 Deljenj 1057 Ogledov

UKC Ljubljana med vikendom obiskala okužena oseba!

22. June, 2020 11:20
1057 Ogledov

Dežurno službo ZD Ljubljana v prostorih UKC Ljubljana je med vikendom obiskala oseba, okužena s covidom-19. Bolnik je nosil masko in vzdrževal telesno razdaljo, zato je verjetnost za prenos okužbe majhna. NIJZ vse, ki so se v noči s sobote na nedeljo zadrževali v čakalnici urgence, poziva k spremljanju svojega zdravstvenega stanja.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) bo na podlagi ocene tveganja pozval bolnike in njihove spremljevalce, ki so bili v času od sobote od 22. ure do nedelje do 7. ure v čakalnici urgentnega bloka Univerzitetnega centra (UKC) Ljubljana, naj v naslednjih 14 dneh opazujejo svoje zdravstveno stanje in v primeru znakov akutne okužbe dihal, kot so nahod, kašelj, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura in bolečine v mišicah, najprej po telefonu pokličejo svojega osebnega zdravnika.
V nedeljo potrdili en primer okužbe z novim koronavirusom
V Sloveniji so v nedeljo opravili 271 testiranj in potrdili eno okužbo z novim koronavirusom, je danes vlada sporočila prek Twitterja. Število vseh pozitivnih doslej znaša 1521. V bolnišnici po vladnih podatkih zdravijo šest bolnikov s covidom-19, eden potrebuje intenzivno nego.

Več iz te kategorije