4 Deljenj 855 Ogledov

Trump pohvalil Kim Jong-una

16. August, 2017 14:00
4 Deljeno 855 Ogledov

Ameriški predsednik Donald Trump je danes preko družbenega omrežja Twitter pohvalil odločitev severnokorejskega voditelja Kim Jong-una, da ne izstreli raket proti ameriškemu tihomorskemu otoku Guam. Kot je dejal Trump, bi bila alternativa katastrofalna. Državni sekretar Rex Tillerson je medtem dejal, da so ZDA pripravljene na pogajanja.

“Kim Jong-un je sprejel modro in pametno odločitev. Alternativa bi bila katastrofalna in nesprejemljiva!” je na Twitterju objavil Trump.

Trump je sicer prejšnji teden dvignil veliko prahu, ko je oznanil, da je na nadaljnje severnokorejske grožnje ZDA in njenim zaveznikom pripravljen odgovoriti z “ognjem in gnevom”. Njegove komentarje so takoj interpretirali kot grožnjo uporabe jedrskega orožja zoper komunistično državo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Severnokorejski voditelj je po poročanju državne tiskovne agencije KCNA preštudiral načrt za izstrelitev raket v bližino ameriškega otoka Guam, vendar se je odločil, da tega še ne bo ukazal. “Še malce bom opazoval butasto in neumno postopanje jenkijev,” je med drugim izjavil Kim.

KCNA je še poročala, da je pozval ZDA, naj takoj prenehajo z arogantnimi provokacijami.

Ameriški zunanji minister Rex Tillerson je po “odložitvi” izstrelitve raket proti Guamu dejal, da je Washington pripravljen na pogajanja, njihov začetek pa je odvisen od severnokorejskega voditelja.

STA

Več iz te kategorije