0 Deljenj 965 Ogledov

Tornado je za seboj pustil opustošenje: Bila je apokalipsa. Povsod je bila kri in ljudje so jokali

25. June, 2021 8:49
965 Ogledov

Neurje je na Češkem uničilo vse pred seboj, toča v velikosti teniške žogice in tornada pa je najbolj prizadela regije Breclav in Hodonin. Hiše in avtomobili so uničeni …

Antonin Tesarik, direktor bolnišnice v Hodoninu, je dejal, da je bilo v bolnišnico sprejetih med 150 in 200 ljudi in da je bilo mrtvih, vendar natančnega števila ni vedel. Povedal je, da so poškodovane pripeljali reševalci in gasilci. Položaj je primerjal z bojiščem, poroča Blesk. »Bila je apokalipsa. Povsod je bila kri, ljudje so jokali. Rešili so življenja, a izgubili streho nad glavo,« je dejal doktor. Michaela Bothova, tiskovna predstavnica reševalne službe Južnomoravske regije, je danes zjutraj za češko televizijo povedala, da so tri osebe umrle. – Tornado je nenadoma nastal pred našo hišo. Nikoli me ni bilo tako strah, šel je naravnost proti nam. Uspelo se nam je skriti pod mizo in po 15 minutah smo šli ven in videli, kaj je storil tornado. Lahko smo samo jokali, je za CNN Prima News dejal Martin Kučaba iz Hodonina.

Dodal je, da lahko to situacijo primerja s tistimi iz hollywoodskih filmov ter povedal, da se je njegova hiša ostala cela v tornadu, ki je dogajal nekaj deset metrov od njih. »Na srečo smo se mu izognili za nekaj metrov, verjel pa sem, da bo odnesel streho, morda celo hišo. Na srečo imamo prostor, kjer lahko spimo in zelo mi je žal za tiste, ki so ostali brez domov in morajo spati zunaj svojih domov,« je dejal Kučaba.

Brez električne energije je več kot 75.000 gospodinjstev

Na prizadetem območju je bil promet paraliziran. Nekatere linije javnega prevoza sploh ne vozijo, druge pa so skrajšali oz. jim spremenili pot. Nekatere ceste niso prehodne, policija in politiki pozivajo ljudi, naj ne hodijo na kraje, ki jih je prizadela nevihta, tudi če imajo dobre namene in želijo ljudem pomagati. Brez električne energije je več kot 75.000 gospodinjstev, večina od teh v Južni Moravski.

Več iz te kategorije