0 Deljenj 624 Ogledov

Torek prinaša padavine, od sredine tedna se bo spuščala meja sneženja

2. January, 2022 8:09
624 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, po nižinah in ob morju bo predvsem zjutraj in dopoldne megleno, za drugi dan v letu 2022 napovedujejo pri Agenciji RS za okolej. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, v krajih z dolgotrajno meglo okoli 7 °C.

Jutri bo na severu in vzhodu še delno jasno. Drugod se bo postopno pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na severu do -3, najvišje dnevne od 7 do 13 °C.

Obeti. V torek bo oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V sredo se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo, meja sneženja se bo popoldne pričela spuščati. Na Primorskem bo zvečer zapihala burja.

Vremenska slika. Nad južno polovico Evrope še vztraja območje visokega zračnega tlaka. V višinah nad naše kraje z vetrovi zahodnih smeri priteka suh in zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo predvsem zjutraj in dopoldne megla, ki se lahko občasno pojavi tudi nad severnim Jadranom.

Jutri se bo predvsem v krajih jugozahodno od nas pooblačilo. Drugod bo še ostalo delno jasno, ponekod po nižinah bo dopoldne megla.

Več iz te kategorije