0 Deljenj 495 Ogledov

Toplo in suho bo do srede, potem na vidiku vremenski obrat

18. October, 2021 6:22
495 Ogledov

Danes bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, za ponedeljek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem do 20 °C.

Jutri bo delno jasno, predvsem sredi dneva in popoldne pa zmerno oblačno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 14 do 17, na Primorskem do 20 °C.

Obeti. V sredo bo v vzhodnih krajih sončno z jutranjo in dopoldansko meglo po kotlinah, na zahodu pa bo vse bolj oblačno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo popoldne občasno rahlo deževalo. Pihati bo začel jugozahodni veter.

V četrtek bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo sprva še v vzhodni Sloveniji. Predvsem v zahodnih in deloma osrednjih krajih bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.

Vremenska slika. Nad srednjo in južno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkem severozahodnem vetru v višinah se nad našimi kraji zadržuje dokaj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sončno, nekaj oblačnosti bo dopoldne predvsem v krajih severno od nas. Po nekaterih nižinah se bo zjutraj in dopoldne zadrževala megla.

Jutri bo večinoma sončno, po kotlinah bo zjutraj in dopoldne megla.

Več iz te kategorije