0 Deljenj 1135 Ogledov

Toča na avtocesti: motorista, ki je s pokvarjenim vozilom stal na odstavnem pasu, je katapultiralo čez ograjo, ni preživel

4. May, 2019 13:12
1135 Ogledov

Policija je potrdila, da je bil v včerajšnji popoldanski prometni nesreči, ko je na hrvaški avtocesti A1 pri tunelu Sveti Rok v smeri proti Zagrebu umrl motorist, udeleženih pa je bilo še šest osebnih vozil, skupaj je bilo poškodovanih kar 13 oseb, udeležen tudi slovenski voznik.

Do nesreče je prišlo ob 14.50 uri, poškodovanih je sedem moških, štiri ženske in dva otroka.

Hrvaški portal 24sata poroča, da je 22-letni voznik mercedesa iz Splita zaradi močnega dežja izgubil nadzor nad vozilom in je z bokom trčil v motor nemških registrskih oznak, ki je pokvarjen stal na odstavnem pasu. Udarec je bil tako silovit, da je 41-letnega voznika vrglo z vozišča prek betonske ograde. Motor pa je vrglo v zadnji del osebnega avtomobila, s katerim je upravljal 59-letnik iz Ogulina. Ta se je ustavil, vanj pa se je zaletel avtomobil, ki ga je vozil 29-letnik iz Dubrovnika. Vaju pa se je zaletelo vozilo, s katerim je upravljal 61-letni Slovenec.

Po pripovedovanju očevidcev je v trenutku nesreče dež prešel v točo.

22-letnega voznika mercedesa so zaradi suma, da je povzročil kaznivo dejanje izzivanja prometne nesreče priprli. Podali bodo tudi kazenko ovadbo.

Več iz te kategorije