0 Deljenj 431 Ogledov

Temperature do 29 °C, a danes kaže na močnejše nevihte

13. May, 2022 6:30
431 Ogledov

Danes bo dopoldne sončno, popoldne pa v notranjosti spremenljivo oblačno, za petek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Na severu se bodo popoldne začele pojavljati plohe in nevihte, nekatere tudi močnejše, ki se bodo postopno pomikale proti jugu, a zahodne Slovenije večinoma ne bodo dosegle.

Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 26 °C.

Obeti. V nedeljo in ponedeljek bo sončno, v nedeljo zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bodo predvsem v hribih nastale posamezne plohe ali kakšna nevihta.

Vremenska slika. Hladna fronta se zadržuje nad Alpami in srednjo Evropo in bo proti večeru dosegla naše kraje. Pred njo od zahoda k nam doteka topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes se bo pooblačitev s plohami in nevihtami iznad območja Alp postopno širila proti jugu. V krajih zahodno in južno od nas bo večji del dneva sončno in toplo.

Jutri bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, popoldne predvsem v krajih zahodno in severno tudi s plohami in nevihtami.

Več iz te kategorije