0 Deljenj 775 Ogledov

Temperature danes čez 30 °C, a Arso napoveduje tudi nevšečnosti: plohe in nevihte

29. August, 2019 11:33
775 Ogledov

Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, so v napoved ob 11. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Specializirani vremenski portal Neurje.si je objavil karto neviht.

Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 °C.

 

Ponoči se bo oblačnost od vzhoda povečala, v notranjosti Slovenije bodo občasno krajevne padavine in posamezne nevihte.

Jutri bo na Primorskem večinoma sončno, drugod sprva pretežno oblačno z nekaj dežja. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo v hribovitem svetu nastale posamezne plohe in nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 °C.


OBETI

Obeti. V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Burja na Primorskem bo v soboto do večera ponehala.


Vremenska slika. Nad severnim Atlantikom je ciklonsko območje, nad zahodno in južno Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena vremenska fronta se bo v noči na petek prek srednje Evrope pomikala proti vzhodu.

Napved za sosednje pokrajine. Danes bo delno jasno, predvsem v hribovitem svetu Alp in Dinarskega hribovja bodo popoldne krajevne nevihte.

Jutri bo ob Jadranu sončno in vroče, drugod spremenljivo oblačno z nekaj plohami in nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

O izjemenem vremenskem preobratu, ki nas čaka prihodnji teden, ko se bodo dnevne temperature zrala dobesedno prepolovile, padle pa naj bi tudi prve snežinke, smo več pisali na povezavi.

Več iz te kategorije