0 Deljenj 1148 Ogledov

Tarifa zabavljača Šarca za gasilce: 800 evrov za 15 minut – na roke

31. May, 2018 17:41
1148 Ogledov
Mediaspeed

Preden je Marjan Šarec krenil na pot političnega funkcionarja v kamniški občini in se prelevil v predsedniškega, danes pa poslanskega kandidata, je obračal velike denarje. Žurnal24 je takrat poročal o jeznem gasilcu, ki je povedal, da je Šarec za 15 minut nastopa hotel kar 800 evrov – na roko.

Danes, ko je ta podatek še kako pomemben, saj lahko Šarec postane minister ali celo mandatar za sestavo vlade, njegova stranka pa bi teoretično lahko prevzela tudi ministrstvo za finance, kamor spada finančna uprava, je Šarčevo preteklo ravnanje problematično. Ker je goljufal državo, s tem pa tudi državljane.

Ampak Marjan Šarec, ki je napovedal, da se bo lotil politične konkurence, če jo premaga, napovedal je, da bodo “ustanovili parlamentarno preiskovalno komisijo, ki bo raziskala financiranje strank iz tujine”, skriva svoje prihodke, na vprašanja o goljufanju države pa ne odgovarja.

Spodaj vprašanja in odgovori v celoti.

Spoštovani,

glede na objavo o 800 evrih, ki ste jih za 15 minut v preteklosti zahtevali kot nastopajoči na gasilskih prireditvah “na roko”, o čemer je poročal Žurnal24, https://www.zurnal24.si/magazin/film-glasba-tv/800-evrov-za-15-minut-88614,
prosimo za naslednja pojasnila:
– Koliko nastopov s plačilom “na roko” ste opravili v času svojega nastopanja in koliko ste s tem zasužili?
– Ali po Vašem plačevanje v gotovini, brez računa, ni goljufanje države in s tem davkoplačevalcev? In v kolikor je, zakaj ste goljufali?
– Ali si nameravate, v kolikor boste predsednik vlade, obiske terena, denimo gasilce, glede na to, da ne gre za humanitarno dejavost, posebej izplačevati?

Vse, kar je bil pripravljen Marjan Šarec povedati, objavljamo v celoti.

Spoštovani,

hvala lepa za vaše vprašanje, komentar g. Šarca pa v nadaljevanju.

V tistem času nastopov ni urejal sam, temveč je imel menedžerja oziroma zastopnika, ki se je dogovarjal z naročniki. Ceno vedno določa trg. Delal je preko avtorske agencije.
G. Šarec ne uveljavlja niti stroškov prevoza na delo in z dela, do katerih bi bil kot poklicni funkcionar v skladu z veljavnimi predpisi upravičen. Odgovor na zadnje vprašanje je seveda “ne”.

Da pravila, ki naj bi veljala za vse, Šarec rad zaobide, priča tudi zgodba o zlorabi avtobusa za kamniške osnovnošolce za potrebe županovih političnih ambicij.

Več iz te kategorije