0 Deljenj 982 Ogledov

“Ta stavba je zakleta. Še danes slišimo krike umorjenih ljudi …”

1. September, 2018 9:39
982 Ogledov
Foto: google maps

Bruno Charles De Cooman je v sredo popoldne prišel v svoje stanovanje blizu Kremlja. Malo kasneje so njegovo truplo našli na pločniku. Stavba, v kateri je živel, ima burno in nasilno preteklost.

Belgijec Bruno Charles De Cooman (59), podpredsednik ruskega jeklarskega giganta NLMK, je umrl potem, ko je padel iz devetega nadstropja svojega luksuznega stanovanja na Rdečem trgu v Moskvi. Njegovi prijatelji so prepričani, da ni storil samomora, saj ni imel tovrstnih misli, zato policija preiskuje v smeri umora.

Številni Rusi pa nikakor ne morejo mimo strašne zgodovine stavbe, v kateri je žive, saj je znana kot “Hiša na nasipu”, kjer se je zgodilo ogromno umorov in zločinov. Namreč, že v 17. stoletju so ravno na tem kraju obešali ljudi. Na tem mestu je kasneje želel zgraditi palačo aristokrat Bersen Beklemišev, a do tega ni prišlo, ker so ga na cesarjev ukaz obglavili. Prav tako so ubili bogataša Averkija Kirilova, ki je dokončeval njegovo vilo.

Pozneje so leta 1927 Sovjeti zgradili t.i. Hišo na nasipu, ki so jo poimenovali “Zgradba prihodnosti”. V tej stavbi so živele tudi sovjetske elite – Stalinova žena in otroci ter njegova desna roka. Stavba je imela tudi skrite hodnike, mnogi od najemnikov pa so bili v preteklosti ubiti, odpeljani v gulage ali pa so storili samomor.

V zadnjem času najemniki te stavbe pogosto poročajo, da slišijo krike, glasove in vidijo duhove, piše 24sata.

Več iz te kategorije