0 Deljenj 1017 Ogledov

Ta slovensk občina ima novega milijonarja: Prijetno nas je presenetilo nakazilo …

24. September, 2022 12:27
1017 Ogledov

V mednarodni igri Vikinglotto se je prvič doslej zgodilo, da je glavni dobitek zadel igralec iz Slovenije. Srečni dobitnik skoraj enajst milijonov evrov vredne nagrade je svoje številke vplačal v Ljubljani, so v začetki septembra sporočili iz Loterije Slovenije. Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga bo prejela občina stalnega prebivališča dobitnika – davek znaša dobrih 1,6 milijona evrov -, bo novi slovenski milijonar bogatejši za 9.152.440,28 evra.

»Prijetno nas je presenetilo nakazilo v višini 1.615.136,52 EUR, ki ga sprva nismo znali opredeliti, saj je bil nepričakovan. Izkazalo se je, da gre za davek od iger na srečo, ki po zakonu pripada lokalni skupnosti. Sredstva bodo še kako prav prišla za pomembne projekte, ki jih zaključujemo v občini nekaj, pa jih bo namenjenih delovanju društev,« so medtem sporočili iz Občini Ivančna Gorica, ker ima srečnež stalni naslov.

»Vesel sem, da je nekdo izmed nas imel srečo in zadel glavni dobitek. V tem trenutku zaključujemo vrtec v Šentvidu pri Stični in začeli smo gradnjo Športnega parka v Ivančni Gorici, za kar bomo namenili večino nepričakovano dobljenih sredstev. Del sredstev pa bomo namenili povečanju mase za delovanje društev v občini, saj tudi oni občutijo posledice krize. Seveda tudi z moje strani čestitke srečnemu dobitniku,« je bil vzhičen župan Dušan Strnad.

Več iz te kategorije