0 Deljenj 1783 Ogledov

Strašna epidemija koronavirusa v Srbiji: Žensko (80) več ur pustili pred vrati bolnišnice, ljudje naj bi množično umirali doma

4. July, 2020 6:21
1783 Ogledov

Iz Srbije, ki jo je preplavil koronavirus, prihajajo strašne zgodbe. Portal nova.rs prinaša posnetek ženske (80), ki naj bi jo v Beogradu pustili pred vrati mestne bolnišnice. Potem ko so prvega julija premestili iz kliničnega centra naj bi jo pustili več kot šest ur čakati pred bolnišnico.

Za portal je spregovorila hči ženske Ruzmida Oruči, ki naj bi jo mati klicala, da čaka na sprejem, je pojasnila, da so njeni materi “slikali pluča. Posnetek je pokazal, da sta vneti obe pljučni krili, a naj posnetek ne bi pokazal suma na Covid-19. Ko sem prišla, je bila že napol v nezavesti, jecljala je in ležala v travi. Do nje je pristopila zgolj ena ženska, ki ji je dala malo vode.” Naknadno naj bi izvedela, da je njena mati čakala toliko časa, da je noge več niso držale in se je zrušila v travo, in to pred očmi zaposlenih v bolnišnici. Ko je hči vprašala, zakaj matere niso sprejeli v bolnišnico, pa naj bi ji dejali, da je to bolnišnica za okužene s koronavirusom, na dokumentih njene matere pa je pisalo, da ga niso potrdili. Njena mati sicer tistega dne ni bila sprejeta v bolnišnico, ampak so jo peljali domov.

V Srbiji naj situacija z virusom ne bi bila pod nadzorom. Potrjenih je več kot 15 tisoč okužb, uradna številka umrli za posledicami okužbe se giblje okoli 300, a naj ne bi šlo za točne številke. Ljudje naj bi umirali doma, številnih nikoli niti testirali niso. Najhuje je v Pazarju, mestu s približno 100 tisoč prebivalci, kjer živijo Bošnjaki. Mediji opisujejo, da se v bolnišnici se okuženi dušijo v čakalnicah na stolih, na tleh, saj je v celi bolnišnici zgolj ena infektologinja. Vsak dan naj bi prebivalci opazili 10 do 15 novih osmrtnic in v mestu ni več človeka, ki ne bi vedel za koga, ki je pogledel virusu.

Mediji, trdi novinarka Ana Lalić, resnične informacije prikrivajo.

Več iz te kategorije