0 Deljenj 697 Ogledov

Ste že videli (pre)drzni dekolte predsednice državnega zbora?

3. October, 2022 12:10
697 Ogledov

Po obisku predsednice državnega zbora (DZ) Urške Klakočar Zupančič, posnete v času njenega obiska na Japonskem, ko se je v Tokiu udeležila pogrebne slovesnosti nekdanjega japonskega predsednika vlade Šinza Abeja, so – kot je praksa – na twitterju objavili uradno novico s fotografijo predsednice DZ, ki pa je pritegnila kar nekaj pozornosti, saj je videti, da je Klakočarjeva ob nagovoru nosila izrazit dekolte.

Drzni dekolte naše Urške enim všeč, drugim ne

Fotografija je hitro zaokrožila po socialnih omrežjih in dvigala prah. Enim manj, drugim bolj … Enim iz enega, drugim iz drugega razloga … Oprijeta zelena obleka z globokim dekoltejem je, navkljub temu da smo že domala vajeni vpadljivih oblačil, tatujev, razporkov in rdečih čevljev Klakočarjeve, pritegnila pozornost, katere pa si predsednica DZ najbrž tudi želi … A pozablja, v kakšni funkciji je!

Edvard Kadič, strokovnjak za govorico telesa in publicit, je v zadnji Požarjevi oddaji Ura moči povedal, da na ta dekolte sicer najprej gleda z veseljem …  “S stališča stroke pa bi omenil nekaj. Ko govorimo o atraktivnosti, moški iščemo obline, ženske pa ravnine. Pri tej fotografiji gre po mojem mnenju bolj za nek trenutek, kjer je ta del obleke razkril več, kot je bilo prvotno mišljeno.”

Je bila fotografija slučaj ali namensko dejanje?

“Bolj zanimivo pa je to, da je ta fotografija objavljena kot ena od uradnih fotografij japonskega veleposlaništva v Tokiu. Ali se je to slučajno zgodilo ali pa je bilo to navodilo, da bi prišlo do ekscesnega dogajanja,” je komentiral Edvard Kadič.

“Po parih mesecih bi morala dojeti, da je v prvi vrsti ne dojemamo kot žensko, ampak kot državnico. Je pa zanimivo, da to ne prepoznajo ljudje v inštitucijah, sploh v teh diplomatskih,” pa je v isti oddaji dodal komentator Milan Videtič.

Zrelo za psihologa?

Kakorkoli, državniki bi morali razumeti, da s svojo funkcijo predstavljajo državo in državljane! Dostojno vedenje, govorjenje, oblačila sodijo med njihovo osnovno kultiviranost.

Tino Mamič, odgovorni urednik tednika Domovina se sprašuje, mar je tovrstno izzivanje Klakočarjeve morebiti celo za psihologa?

 

C. R.

Več iz te kategorije