0 Deljenj 3076 Ogledov

Ste s.p. ali obrtnik in morate vsak mesec plačati državi prispevke? Tu je seznam 2063 oseb, ki jim ni treba

7. February, 2019 15:17
3076 Ogledov

“Bankrotirala sem,” je decembra priznala ena najbolj znanih estradnic zadnjih let Denise Dame. Posnetek, v katerem je priznala, da so jo kljub prepoznavnosti pokopali prispevki in druge dajatve, si lahko ogledate na povezavi.

Denise Dame očitno ni sodila med srečneže, ki jim prispevke za socialno varnost plačujejo davkoplačevalci iz proračuna. Ministrstvo za kulturo smo zaporosili za seznam umetnikov, ki so upravičeni do plačila prispevkov za socialno varnost iz državnega proračuna. Pojasnilo so: “Na dan 6. 2. 2019 je 2063 samozaposlenih v kulturi, katerim Ministrstvo za kulturo plačuje prispevke za socialno varnost (tukaj niso zajeti samozaposleni, ki jim pravica do plačila prispevkov miruje in tisti, ki jim je plačevanje v tekočem letu ustavljeno zaradi preseganja dohodkovnega cenzusa)” in priložili seznam, do katerega dostopite s klikom na tole povezavo: Seznam kulturnikov, ki jim iz proračuna plačujemo prispevke samozaposleni PPP 6.2.19 II.csv.

Na spletni strani ministrstva za finance smo poiskali podatek, koliko so januarja letos znašali prispevki za samostojne podjetnike.

Vir: Ministrstvo za finance.

Po podatkih Ajpesa je bilo za zadnji dan leta 2018 93.937 samostojnih podjetnikov posameznikov. Ti morajo svoje prispevke za socialno varnost poravnati vsak mesec iz svojega žepa.

Po podatkih Ajpesa je bilo lani na novo registriranih 15.849 s.p.jev, 12.113 pa jih je svojo dejavnost zaprlo. Tudi že omenjena Denise Dame.

Več iz te kategorije