0 Deljenj 1809 Ogledov

Srce parajoče slove Saše Vujačića od Kobeja in njegove hčerke: Moj veliki brat, dolgujem ti vse

28. January, 2020 8:26
1809 Ogledov

Devet ljudi je bilo na krovu helikopterja, ki je sinoči strmoglavil v bližini Los Angelesa in v katerem sta med drugimi umrla nekdanji košarkarski zvezdnik Kobe Bryant in njegova trinajstletna hčerka Gianna, je sporočila tamkajšnja policija. a je bila ena od štirih deklet, ki so se košarkarju rodile v zakonu z ženo Vanesso.

Enainštiridesetletni nekdanji zvezdnik lige NBA in njegova hčerka sta bila na poti na košarkarsko tekmo v Thousand Oaks v športno akademijo Mamba Sports Academy, približno 137 kilometrov stran, kjer bi morala Gianna igrati, njen oče pa bi moral biti trener ekipe. oda po poročanju agencij so svojci potnikov že razkrili večino imen žrtev na krovu helikopterja. V njem je bil med drugim tudi 56-letni trener baseballa na Univerzi Orange Coast John Altobelli, ki bi moral v letu 2020 začeti še svojo 28. sezono na klopi moštva iz Kalifornije. Na krovu je bila tudi žena Keri in eden od njegovih treh otrok, hčerka Alyssa, ki je bila soigralka Bryantove hčerke.

Svet žaluje

Smrt enega najboljših košarkarjev vseh časov Kobeja Bryanta je v nedeljo zvečer pretresla ves svet.

Pridružili so se mu praktično vsi, med njimi tudi najboljši slovenski športniki. Goran Dragić in Luka Dončić sta svoji razmišljanji posredovala prek Twitterja. Dragić je objavil fotografijo, na kateri se objema z Bryantom, in zapisal: “Mir in moč družini Bryant ter ljubiteljem košarke po vsem svetu. Počivaj v miru #MambaMentality.”

Luka Dončić je bil med prvimi športniki, ki se je odzval na vest o smrti Byanta. Nekaj minut pred deveto zvečer po slovenskem času, ko še ni bilo povsem jasno, ali je vest resnična, je Dončić tvitnil: “Pa saj to ne more biti res!” Dobro uro kasneje se je znova oglasil; pripel je fotografijo s hčerko Byanta, ki je umrla v helikopterski nesreči, in zapisal: “To je zelo žalostno RIP”.

Žalovanju so se pridružili tudi drugi športniki. Anže Kopitar je objavil črno-belo fotografijo Bryanta in pod hashtag #MambaForever zapisal: “Počivaj v miru, legenda. Moje misli in molitve so z Bryantovo družino.”

Poslovil se je tudi Saša Vujačić s s srce parajočim zapisom: Moj veliki brat, pišem ti v jeziku, ki naju je združil na igrišču, najinem košarkarskem jeziku. Ko so se mi uresničile sanje in sem izvedel, da bo moj soigralec Kobe Bryant, se mi je življenje v tistem trenutku popolnoma spremenilo. Dolgujem ti vse, kar sem se v tem času naučil o košarki … Spomnim se dneva, ko je bila Gigi rojena … Nepredstavljiva tragedija je zdaj vzela devet življenj. Prevevajo me žalost, obžalovanje in popoln šok. Nisem se želel posloviti tako hitro. Iz vsega srca pošiljam vso ljubezen in vse molitve tega sveta tvoji družini, Vanessi in dekletom, ki jih boš varoval od zgoraj.

 

Več iz te kategorije