0 Deljenj 902 Ogledov

Spet reševali kužka: Bolj kot k lastniku se je stiskal k rešiteljem

19. July, 2018 14:07
902 Ogledov
Robert Kralj, pomočnik poveljnika letalske policijske enote, in rešeni kuža. Foto: PU Kranj

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je v sredo popoldan  na  območju  Bohinja  posredovala v reševanju planinca in njegovega  psa. 

Planinec  je  na območju Soteske zašel s poti in se s psom znašel  na  prepadnem  območju.  Iz  situacije  se  sama nista mogla rešiti oziroma  je  planinec  to  poskušal  in pri tem izgubil nahrbtnik, ki se je raztreščil  več  kot 100 metrov nižje. V intervenciji sta bila oba naposled rešena   in   z  vojaškim  helikopterjem  prepeljana  v  dolino, poročajo s PU Kranj, kjer dodajajo, da so oba rešili nepoškodovana. Na  kraju  je ekipa našla tudi osebne stvari planinca in mu jih izročila.

Posrečeno  pa  je  bilo  ravnanje  psa  po  pristanku,  ki je se bolj kot k lastniku stiskal k rešiteljem.

Vsako  zahajanje  s  poti  je  nevarno  in se je v preteklosti tudi že kdaj končalo  tragično.  “Zato pozivamo planince, naj tega ne počnejo, držijo naj se  urejenih  poti  in  markacij.  Če  poti  kje  zmanjka ali če na poti ni markacije,  je  to  lahko  znak,  da  so  zašli,  in takrat se morajo zbrati, preveriti  situacijo  in  se, v kolikor je varno, poskušajo vrniti na pravo pot.  Takrat  ni  čas  za hitenje, treba je ostati miren. Večino tega sicer reši oziroma prepreči že ustrezna priprava in načrtovanje poti,” še sporoča Bojan Kos s PU Kranj.

Več iz te kategorije