0 Deljenj 1231 Ogledov

Šov srbskega ministra na Bledu: Kakšna je to EU, za zajtrk le tri kajzerice

6. September, 2017 21:09
1,231 Ogledov
© copyright

BLED – Na panelu z naslovom Zahodni Balkan: širitev EU – pretvarjanje? na blejskem strateškem forumu so danes zunanji ministri šestih držav regije soglašali, da ima proces približevanja EU transformativno vlogo za njihove države, a kot problem izpostavili njegovo dolgo trajanje.

Tam je bil tudi zunanji minister Srbije Ivica Dačić, ki je izkoristil je priložnost, da se pošali na račun EU ter obenem pokomentira pogoje in koristi na omenjen panelu. »Od lanskega leta je kar nekaj sprememb, stoli pa niso več leseni,« je po poročanju srbskega Blica začel Dačić ter s tem izzval smeh v občinstvu.

Zatem se je pritožil, da je zajtrk dobil le tri kajzerice od tega pa je bila ena prazna. No, šef slovenske diplomacije Karl Erjavec mu je pojasnil, »da so še vedno v Sloveniji«.

»Ne morem verjeti, da so vse te države postale članice Unije, ker so izpolnjevale vsa merila. Stavim, da  v primeru, da bi se ponovno potegovale za vstop v EU, vsaj tretjina teh držav teh merila ne bi presegla,« je za konec še dejal srbski minister.

Več iz te kategorije