0 Deljenj 673 Ogledov

Sosedje v šoku, ponoči je umrl župan glavnega mesta

28. February, 2021 6:00
673 Ogledov

“Umrl je župan mesta Zagreb gospod Milan Bandič

V globoki žalosti someščanke in someščane , sodelavce, prijatelje, zagrebško in hrvaško javnost obveščamo, da je nenadoma, danes, 28. februarja, v 66. letu za posledicami srčnega zastoja umrl župan Mesta Zagreb Milan Bandič,” so ponoči objavili pri mestni upravi hrvaške prestolnice.

Župan je bil kar šest mandatov od leta 2000. Zadnjega je opravljal dve leti, zato bo do lokalnih volitev funkcijo županje opravljalal namestnica Jelena Pavičić Vukičević.

Portal Jutarnji list poroča, da je župana v soboto zvečer obšla slabost, prepeljan je bil v Klinično bolnišnico Sveti duh, kjer so ga zdravniki skušali reanimirati in mu rešiti življenje, a žal neuspešno.

Bandića so pestili številni zdravstveni problemi. Leta 2003 je preživel močno možgansko kap, pred tremi leti so mu zaradi težav s srcem vstavili stent, lani pa je bil zaradi slabosti hospitaliziran. V tem času je prebolel tudi pljučno embolijo in prestal nekoliko operacij. Na eno je moral pred časom, ko je ostal brez glasu. Po opreciji se mu sicer ni povsem povrnil.

Več iz te kategorije