0 Deljenj 1107 Ogledov

Sončna sobota, a specializirani vremenski portal izdal prognozo neviht, ki velja od poldneva

9. May, 2020 7:54
1107 Ogledov

Popoldne bo precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter, v Prekmurju in deloma na Štajerskem pa veter vzhodnih smeri, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Specializirani vremenski portal Neurje.si je objavil prognozo neviht, ki je v veljavo stopila opoldne. Kot je razvidno iz karte, bi lahko oplazile severni del države. Prognoza bo aktualna do 22. ure.

Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C.

Jutri se bo po deloma jasnem jutru od zahoda oblačnost povečala, popoldne pa se bo spet jasnilo. Jugozahodnik se bo okrepil, popoldne bo ob morju zapihal šibak jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 12, najvišje dnevne od 18 do 24 °C.

Obeti. V ponedeljek se bo od zahoda pooblačilo. Dopoldne bodo v zahodni polovici Slovenije občasne padavine, deloma plohe in kakšna nevihta, popoldne pa bo prehodno malo dežja tudi vzhodneje, kjer bo tudi nekaj sonca. Jugozahodni veter bo še nekoliko izrazitejši, ob morju bo pihal jugo. V noči na torek se bo dež okrepil in zajel vso Slovenijo. V torek čez dan bo od severa postopno ponehal. Oblačno bo in hladneje. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika. Nad osrednjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad zahodno in deloma srednjo Evropo se zadržuje vremenska fronta. Od zahoda k nam doteka topel in v višinah bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Popoldne bo sončno in toplo vreme, v Alpah severno od nas bodo nastale krajevne plohe.

Jutri bo zmerno, občasno ponekod pretežno oblačno. Ob severnem Jadranu bo pihal šibak jugo.

Več iz te kategorije